Roodkapje in VR

Periode april t/m juni 2022

Voor het vak NAD dat ik volg binnen de opleiding CMD van de Hanze Hogeschool heb ik een case moeten kiezen om aan te werken voor dit vak. Dit project moest ik samen met een klasgenoot doen. Wij hebben de case gekozen waarin we een interactieve kijkdoos moesten maken.

Tijdens een van onze lessen waren we druk bezig met het brainstormen naar ideeen die we zouden kunnen uitwerken. Al gauw dachten Iris en ik tegerlijk aan roodkapje. We hebben er daarom ook voor gekozen om roodkapje uit te werken in VR.

Ook moesten we hier een hele branding aan geven. We hebben onze fictionele bedrijf VRtales genoemd, sprookjes in VR en we hebben ons bedrijf gedoeld op kinderen die in het ziekenhuis liggen. Ook al liggen ze in hun ziekenhuisbedje, alsnog hebben ze de mogelijkheid om met VR technologie door een sprookje te lopen.

Doormiddel van Unity hebben we het project gerealiseerd, hoe het project is geworden kan je zien op https://www.youtube.com/watch?v=rnaF-DzVwaM

Het verslag dat ik heb gemaakt voor dit project kan je hier downloaden